BOYS ACADEMIC LEADERSHIP ACADEMY  Logo
Welcome from the Principal Mission, Vision and Focus School Rules & Policies Our Campus Bell Schedule 2018-19 Enrollment
Teachers and Staff Teaching Positions ELW, RICH and PRIDE Libations with BAL STEAM
Honors and Accolades Houses Rituals Pledges and Creeds Experiences School Rules & Policies Extracurriculars Tools and Resources
Web Resources Parents and Families Teacher Resources Partnerships Counselor's Corner College Access Resource Career Aimed Now Graduation Destination Culmination Station Wellness Services Mindfulness Tools
School Site Council Volunteer School Experience Survey
School Calendar In the News LAUSD Daily Newsletter

Bell Schedule

BAL Academy

Bell Schedule 2017-2018

Alternating Block

Mondays (Late Start)

Time

 

9:30 – 9:50      (20 min)

Town Hall

9:55 – 10:40      (45min)

1

10:45 – 11:30   (45 min)

2

11:30 – 12:00    (30min)

Lunch

12:05 – 12:50  (45 min)

3

12:55– 1:40     (45 min)

4

1:40 – 1:50      (10 min)

Wellness Break

1:55 – 2:40       (45 min)

5

2:45 – 3:30     (45 min)

6

 

Tuesdays and Thursdays

Time

Odd Day

8:10-8:25 

8:30-9:00        (30min)

Town Hall

Advisory (BIC)

9:05-10:35      (90 min)

Period 1

10:40-12:10    (90 min)

Period 3

12:10-12:40    (30 min)

Lunch

12:45-2:15      (90 min)

Period 5

2:15-2:25         (10min)

Wellness Break

2:30-3:30       (60 min)

Period 7

 

Wednesdays and Fridays

Time

Even Day

8:10-8:25

8:30-9:00        (30min)

Town Hall

Advisory (BIC)

9:05-10:35      (90 min)

Period 2

10:40-12:10    (90 min)

Period 4

12:10-12:40    (30 min)

Lunch

12:45-2:15      (90 min)

Period 6

2:15-2:25         (10min)

Wellness Break

2:30-3:30       (60 min)

Period 7

 


Special Fridays

Time

Even Day

8:10-8:25

Town Hall

8:30-10:00    (90 min)

Period 1

10:05-11:35   (90 min)

Period 3

11:35-12:05   (30 min)

Lunch

12:10-1:40     (90 min)

Period 5

1:40-1:55          (15 min)

1:55-2:55         (60min)

Nutrition 

Period 7

3:00-3:30       (30 min)

Town Hall